Arbeiderpartiet Oljefondet

Ap har bestemt seg. Investeringene er fordelt på de fleste markeder land og valutaer for å ta del i global vekst og verdiskapning og sikre god risikospredning.


Pin Pa Samfunn Og Politikk

Ringte Sigbjørn Johnsen I boken beskriver Skredderberget hvordan finansminister Skauge i 1989 bestemte seg for å opprette et oljefond.

Arbeiderpartiet oljefondet. Oljefondet er nå blitt så stort og det vokser stadig i tråd med god forvaltning i regi av Nicolai Tangen at det slett ikke er nødvendig å skremme med at Stortinget bruker for mye. SV har bedt om en redegjørelse fra finansminister Jan Tore Sanner. Den grønne bølgen truer med å vaske ut oljepartiene 13.

Finanspolitiker for Arbeiderpartiet Torstein Tvedt Solberg er saksordfører når Stortinget skal behandle kursen videre for Oljefondet. Klimafrokost om Oljefondet og det grønne skiftet. Han mener at denne meldingen betyr at det blir opp til Stortinget å gjøre jobben.

Støre luftet tanken om mer politisk styring med oljefondet på en konferanse i regi av klimaorganisasjonen Zero allerede i 2019. Hvis Arbeiderpartiet hadde vunnet den gangen ville vi ikke hatt noe oljefond. Den nye regjeringen vil åpne for at Oljefondet kan investere mer i infrastruktur for fornybar energi og annen klimateknologi innenfor målsettingen om høyest mulig avkastning til moderat risiko.

Stortingsvalget 2021 et rødt valg. Jeg mener historien siden oljefondet ble opprettet har vist at det har vært klokt å forvalte inntektene fra olje- og gassressursene gjennom et slikt fond og hvor vi bare bruker av realavkastningen. Motstandsbevegelsen De grønne.

Doble støtten til klima- og skoginitiativet og utvide det til et internasjonalt. Se opptak av møtet her. En del er investert i rentepapirer som er utlån.

Økte utslipp hvis vi kutter olje- og. FRILYNT PÅ STORTINGET. Det er et uttalt flertall på Stortinget som vil ut av kull.

Men hun frykter også at klimapolitikk skal true sparepengene i oljefondet. Ap-leder Jonas Gahr Støre og professor Klaus Mohn var blant innlederne på klimafrokost om Statens pensjonsfond utland og investeringer i fornybar energi og infrastruktur. Rødt MDG Arbeiderpartiet og SV reagerer på at Oljefondet investerer i selskaper hvor barnearbeid inngår i produksjonen.

Arbeiderpartiet trekker frem et stort behov penger til kommunene som både mister inntekter og får økte utgifter på grunn av korona. Arbeiderpartiet har nå konkludert med at Nicolai Tangen ikke bør tiltre som ny sjef for Oljefondet så lenge han er en betydelig eier i et hedgefond som AKO. Lederen for forsvars- og utenrikskomiteen på Stortinget Anniken Huitfeldt påpeker at Arbeiderpartiet har fem hovedprioteringer.

Arbeiderpartiet vil følge handlingsregelen for en forsvarlig bruk av oljepenger. Det skal investerast i infrastruktur for fornybar energi og anna klimateknologi. Tangens interessekonflikter ikke forenlig med å lede Oljefondet.

Det som har gått på nyheten tilsier at det ikke. Ikke har det vært press i økonomien på grunn av oljepengene som har vært sluset inn i statsbudsjettet og fondet vil tåle markedsnedganger på både 10 og. Arbeiderpartiet ynskjer at Oljefondet skal vere verdsleiande på ansvarleg forvalting og klimarisiko.

4 Investeringsområder Den største delen av fondet er investert i aksjer som er eierandeler i selskaper. 16 hours agoArbeiderpartiet og Senterpartiet går inn for ikke å godkjenne nye mellomlandsforbindelser til utlandet de neste fire årene. Frilynt Norge og Studieforbundet kultur og tradisjon har vært på Stortinget i forbindelse med regjeringens forslag til statsbudsjett.

Frykter at Arbeiderpartiet skal gamble med oljefondet Frp-leder Sylvi Listhaug brøler for oljen og frykter at næringen blir lagt ned. Mange land har erfart at det er krevende å håndtere inntekter fra naturressurser uten å ødelegge økonomien og. Blir nektet å se sønnen sin fordi hun er uvaksinert.

Arbeiderpartiet vil òg bruke Oljefondet til å fremje god skatteetikk. Overføres årlig fra Oljefondet til klimatiltak klimatilpasning og naturbevaring i utviklingsland. Resultatet er at Erna Solberg blir byttet ut med Jonas Gahr Støre og regjeringens farge går fra blå til rød-grønn.

Vi håper på et løft for læring i kulturfrivilligheten i hele Norge. Hadia Tajik og Jonas Gahr Støre. Gå til sidens hovedinnhold.

Men klimapartiene må samle seg bak et kraftfullt oljeultimatum for å tvinge makta til. De kan få flertall i Stortinget. Sportskommentatorene uenige om hoppbråket.

Oljefondet er et av verdens største fond. Et par overraskelser er det i dette valget. Men hun frykter også at klimapolitikk.

Bjørnar Moxnes R foreslår å kaste Israel-relaterte investeringer verdt 165 milliarder ut av Oljefondet. Frykter at Arbeiderpartiet skal gamble med oljefondet Frp-leder Sylvi Listhaug brøler for oljen og frykter at næringen blir lagt ned. Petroleumsinntekter og oljefondet er ingen garanti for at det ikke kan gå galt i norsk økonomi.

Tror de velger den enkleste løsningen. Ap vil blant annet skjerpe reglene for når oljefondet skal trekke seg ut av selskaper og åpne for at oljefondet kan investere mer i infrastruktur og klimateknologi. Arbeiderpartiet har nå konkludert med at Nicolai Tangen ikke bør tiltre som ny sjef for Oljefondet så lenge han er en betydelig eier i et hedgefond som AKO.

Stortingsvalget 2021 er over. Jeg har forsøkt å analysere de enkelte partiene å dykke litt under tallene. Arbeiderpartiet mener at forslaget ikke er nødvendig.

Arbeiderpartiet ønsker å trekke Oljefondet ut av kullinvesteringer. Tusen takk for konstruktive og spennende samtaler med Høyre Arbeiderpartiet og Senterpartiet.


Odslar Bort Oljefondet Politikk


Pin Pa Political Fun Stuff

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel